woensdag 26 augustus 2009

Rechtzetting

Hi allemaal,

Door al de reacties die we kregen op onze vorige berichten vinden we toch dat we iets moeten rechtzetten. Misschien hebben we in onze berichten iets te veel de nadruk gelegd op het fijne gedeelte, maar werken doen we hier ook.
Gisteren was onze laatste dag van vier dagen on-arrivaltraining. In deze training leerden we om beter te functioneren als een groep. We leerden om op een gepaste manier te communiceren met elkaar en op deze mainer hopen we dat we onze band improved hebben. Deze training was niet echt interessant, het lekkere eten was een boost om toch te gaan. Jullie lezen het al, ons Engels wordt beter en beter, het omschakelen tussen de drie omgangstalen die we hier kunnen spreken (Italiaans is de vierde, maar daar verstaan we maar een paar woordjes van) is vrij moeilijk.
Het harde weken wordt ook afgewisseld met elke avond een intercultural evening. Wij hebben de spits afgebeten en gisteren waren de Fransen aan de beurt. Na 2
stukjes quiche Lorraine achter onze tanden keerden we terug naar onze slaapplaats. Onze zoektocht naar een kleine snack bracht ons bij een lief klein mevrouwtje dat geen Engels sprak. We kwamen erachter dat als we ons heel goed concentreren op wat ze zei, dat we bepaalde woorden konden ontcijferen (pomme frit). Ze hielp ons heel goed en gaf eens een lekkere, vettige caloriebom mee.
Terug in onze kamer keken we een film en vielen we in slaap. Geen gefeest gisterenavond.

We kijken vol verwachting uit naar onze trip naar Ohrid dit weekend. Ohrid staat bekend om zijn uitgestrekt meer en daar hopen we te relaxen en wat zon mee te pikken.

Vele groetjes!

1 opmerking:

  1. hoi nichtje

    het is hier in belgie de ene dag typisch belgisch weer de andere bijna 30 graden

    is het leuk daar

    we miss you

    XXX esther

    ps wist je dat tante christel 5 september weer een jaartje ouder is geworden
    43 al

    BeantwoordenVerwijderen